Fruitvliegjes in huis? Bestrijden maar…

Blog Fruitvliegjes in huis? Bestrijden maar…

Op het moment dat je last hebt van fruitvliegjes in huis, dan kun je er maar beter snel bij zijn en ze op tijd bestrijden. De fruitvliegjes staan er om bekend dat ze erg snel zijn maar ook erg klein. Vangen is daarom niet te doen en daarnaast denk je dat je ze hebt en dan zitten er weer nieuwe. Lastig en niet proberen dus, want ze kunnen zich ook erg snel vermenigvuldigen, dus anders aanpakken.

Sterke geuren in je keuken

De fruitvliegjes zitten vaak tussen en op je fruit en dat wil je niet. Plaats daarom wat salie, dille, kruidnagel of knoflook tussen het fruit en dan is de kans groot dat ze wegblijven. Lavendel en basilicum ruiken erg sterk en daar houden de fruitvliegjes niet van. Zet daarom een paar takjes in de keuken en ze zullen minder snel naar je fruit komen.

 

Fruitvliegjes in huis? Weg ermee!

We hebben een paar goede tips voor je als je fruitvliegjes in huis hebt. Wat je als eerste moet doen, is op zoek gaan naar de bron. Waar komen ze vandaan? Als je die plek hebt gevonden dan is het van belang dat je dat grondig op gaat ruimen, zorg dat alle etensresten verdwijnen. Laat geen vuile afwas staan, maar ruim alles netjes op en ook lege flesjes kun je direct weggooien. De prullenbak moet je ook schoonmaken en niet lang vol laten staan en zeker niet bij warm weer!

 

Als je dat hebt gedaan dan kan het bestrijden echt beginnen. Je hebt ook speciaal spul om de fruitvliegjes te lokken en ze zo in de val te lokken. Je kunt dus ook eenvoudig zelf maken. Je pakt dan een glazen potje, je doet er wat fruit in en wat wijn. Je dekt het af met vershoudfolie met een rubberen elastiek. De vliegjes zullen zo verdrinken en dat geldt ook als je fruitazijn in een bakje doet met wat druppels afwasmiddel. Je zet dan het bakje op de plek waar de vliegjes zitten en ze verdrinken.

Recente berichten