Wil je graag minder werken?

Blog Wil je graag minder werken?

Het is van veel mensen natuurlijk een droom, minder werken. Als je namelijk minder gaat werken dan heb je ook tijd over voor andere dingen die je leuk vindt om te doen. Misschien heb je nu een drukke baan, een gezin, sport je veel en heb je nauwelijks tijd om wat met je hobby te doen. Jammer natuurlijk, maar soms moet je keuzes maken en kan het niet anders. Je vaste lasten zullen ook betaald moeten worden en dan is minder werken niet altijd mogelijk.

Minder werken, hoe dan?

Als je aan minder werken denkt, dan hoeft dat niet te betekenen dat je ineens dagen thuis bent. Het zou kunnen beginnen met een uur minder per dag, of een halve dag vrij per week. Als je het op deze manier kunt invullen, dan zal je merken dat je in die tijd veel kunt doen, en toch een leuk salaris krijgt. Ook kun je kijken hoe het financieel opgelost kan worden, eerder thuis, dus kinderen minder lang naar de opvang, tijd om te koken in plaats van dure kant en klaar maaltijden te halen. Zo zie je dat je toch ook kunt besparen en dus niet extra hoeft te werken!

Bekijk je gezinssituatie…

Als je eens gaat kijken naar wat er per maand binnenkomt qua geld, hoeveel moet er uit aan vaste lasten? Welke kosten heb je nog meer, abonnementen bijvoorbeeld of dagjes uit, wat betaal je aan boodschappen? Het is nuttig om daar goed naar te kijken want vaak heb je veel dingen die veel minder kunnen. Als je een abonnement hebt van iets wat je niet leest, zeg het dan op. Voor dat geld hoef je in ieder geval niet te werken, dit geld houd je dus de volgende maand ook over. Besparen zit hem vaak in de kleine dingen, maar zo zorg je er ook voor dat je minder kunt werken. 

Recente berichten